Puriņš: ''Šī bija laba reklāma Latvijas handbolam''

15/09/2019

Rīgas čempionāta labākais vārtsargs Raitis Puriņš sniedzis savu komentāru pēc "Celtnieks Rīga" izcīnītās uzvaras (38:35) turnīra izšķirošajā spēlē pret "Tenax Dobele". Raitis ir priecīgs par izcīnīto uzvaru turnīrā un pauž cerību, ka šī spēle bija labs atspēriens turpmākajai handbola sezonai. 

"Abām komandām bija labs uzbrukums. Ļoti gribējām spēlēt, ir pievienojušies spēcīgi leģionāri, kas labi izprot uzbrukuma handbolu, ir laba kustība. Dobeles aizsardzība varbūt arī nebija līmenī šajā spēlē, daudz ļāva mest. Metām iekšā. Citreiz ar Dobeli ir mazrezultatīvas spēles, jo nespējam realizēt savas iespējas. Šajā spēlē iekšā lidoja viss, kam bija jāielido un reizēm arī tādi metieni, kuriem nebija. Labs, rezultatīvs handbols, pēc kura esam priecīgi, ka esam uzvarējuši šajā turnīrā," tā pēc Rīgas čempionāta fināla atzīmēja "Celtnieks Rīga" vārtsargs Raitis Puriņš, kurš ieguva turnīra labākā vārtsarga balvu. 

"Pirmais puslaiks arī man pašam nebija veiksmīgs, taču otrajā paņēmu tos metienus, kuri bija jāpaņem. Šķiet, ka no āras Dobele gandrīz neko neiemeta. No sešu metrus zonas, ātrajos...Tas jau ir normāli. Priecēja, ka laukuma otrā pusē mūsu spēlētāji arī meta iekšā, tāpēc lielas skādes nebija," savu sniegumu komentēja Puriņš. 

Raitis arī komentēja abu komandu spēku pirms jaunās sezonas: "Gadus piecus sešus nekas nav mainījies. Mums šogad ir jaudīgi leģionāri, savukārt Dobele ir pastiprinājusies ar trim Latvijas izlases spēlētājiem. "Tenax Dobele" gatavojas arī Eirokausiem. Varu piekrist, ka gan "Celtnieks", gan "Tenax" šosezon ir tik spēcīgas kā pēdējos gados nav bijušas. Priecē, ka demonstrējām saturīgu handbolu. Cerams, ka, atgriežoties Latvijas spēlētājiem un pievienojoties labiem leģionāriem, kopējais līmenis aug. 

Arī skatītājiem varētu būt interesanti nākt uz mūsu savstarpējām spēlēm. Šī bija laba reklāma Latvijas handbolam. Labi nospēlējām, bija diezgan maz kļūdu, rezultatīvs handbols. Tas vienmēr priecē līdzjutējus. Diez vai vārtsarga spēle ir tas, uz ko nāk skatītāji. Pats arī ceru, ka šis bija labs atspēriens turpmākajai handbola sezonai".

SynotTip handbola Virslīgas sezona startēs jau šajā nedēļas nogalē. "Celtnieks Rīga" pirmo spēli aizvadīs 20. septembrī savā laukumā pulksten 19:30 pret "MSĢ/LAT 2000", savukārt "Tenax" pirmā spēle dienu vēlāk arī pret "MSĢ/LAT 2000". Šī spēle Dobelē startēs pulksten 16:00.