Kreicbergs kļūst par čempionu Somijā, Klešniks iekļūst Vācijas 3. līgā

26/05/2019

Aizvadītajā nedēļas nogalē par Somijas čempionu kļuvis Latvijas izlases handbolists Nils Kreicbergs, kura pāŗstāvētā "Riihimaen Cocks" dramatiskā piecu spēļu finālserijā pieveica "Dicken" handbolistus. 

Pēc četrām spēlēm finālsērijā rezultāts bija neizškirts 2-2, bet izšķirošā spēle notika "Riihimaen Cocks" laukumā. Abas komandas laukumā demonstrēja ļoti pašaizliedzīgu sniegumu, rezultatīvas spēles nebija un pēc pirmā puslaika "Riihimaen Cocks" bija vadībā ar rezultātu 10:6. 

Arī otrajā puslaikā aizsardzība dominēja pār uzbrukumu, "Dicken" tika nedaudz tuvāk rezultātā, bet visā mačā "Cocks" bija pāŗāka ar 19:17. Kreicbergs piektajā finālspēlē pie vārtu guvumiem gan netika. Jāpiemin, ka "Riihimaen Cocks" komanda par Somijas čempioni kļuvusi jau septīto gadu pēc kārtas. 

Vācijas 4. līgā lielisks sezonas noslēgums padevies pieredzes bagātā aizsardzības speciālista Evara Klešnika "LIT Tribe Germania", kas cīņā par vietu 3. līgā divu spēļu summā pieveica Latvijas vārtsargs Edgara Kukšas "OHV Aurich". Pirmo spēli "LIT Tribe Germania" zaudēja ar 24:25, taču atbildes spēle bija pāŗāka ar 35:28. Gan "LIT Tribe Germania", gan "OHV Aurich" pirms tam ļoti pārliecinoši bija uzvarējušas savās zonās. 

Vācijas Bundeslīgā Latvijas izlases spēlētāja Aivja Jurdža "DHfK Leipzig" savā laukumā saspringtā spēlē ar 26:25 apspēlēja "HC Erlangen". Aivis šajā spēlē izpildīja divus metienus pa vāŗtiem un vienu reizi pārspēja pretinieku vārtsargu, pie tam tie bija uzvaras vārti nedaudz vairāk kā minūti pirms šīs spēles noslēguma.

Vācijas 2. Bundeslīgā zaudējums Austra Tuminska "EHV Aue", kas savā laukumā ar 28:33 zaudēja "HSG Nordhorn-Lingen". Tuminskis šajā mačā vārtus neguva. Tikmēr vārtsarga Artūra Kuģa "TW Grosswallstadt" ar 24:27 piekāpās "HC Elbflorenz 2006". Artūrs šajā spēlē nepiedalījās.