Līcis un Sondors tiesās Čempionu līgas ''Final 4'', Jaškins strādās Eiropas kausa ''Final 4''

14/05/2019

Latvijas vadošais tiesnešu duets Renārs Līcis un Zigmārs Sondors saņēmuši nozīmēju tiesāt Eiropas prestižākā handbola turnīra EHF Čempionu līgas izšķirošās spēles, savukārt Valērijs Jaškins pildīs inspektora pienākumus EHF Eiropas kausa "Final 4" turnīrā. 

Čempionu līgas "Final 4" turnīrs šogad 1. un 2. jūnijā notiks Vācijas pilsētā Ķelnē, "Lanxess" arēnā, kuras ietilpība ir vairāk nekā 20 000 skatītājiem. Latvieši tiesās 1/2 fināla spēli starp Spānijas "Barcelona Lassa" un Maķedonijas "Vardar". Jāpiebilst, ka HC Skopjeas "Vardar" krāsas jau otro sezonu pārstāv Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns. Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies Ungārijas "Telekom Veszprem" un Polijas "Viva Kielce". 

Līcis un Sondors regulāri tiesā Eiropas augstākā līmeņa sacensības, bet nozīmējumu darbam EHF Čempionu līgas "Final 4" latvieši saņēmuši otro reizi karjerā. Līcis un Sondors šobrīd ir pieredzējušākie Latvijas handbola tiesneši. Nozīmīgākās sacensības latviešu karjerā bijušas 2008. gada Pekinas olimpiskās spēles.

Latvieši tiesājuši arī pasaules čempionātus vīriešiem (2007.gadā Vācijā un 2017.gadā Francijā), pasaules čempionātus sievietēm (2007.gadā Francijā un 2009. gadā Ķīnā), Eiropas čempionātus vīriešiem (2014.gadā Dānijā un 2016. gadā Polijā), Eiropas čempionātus sievietēm (2010.gadā Norvēģijā/Dānijā un 2012.gadā Serbijā), EHF Čempionu līgas turnīra spēles, Āfrikas čempionāta finālturnīru vīriešiem un sievietēm (2008.gadā Angolā), Pasaules Arābu sporta spēļu finālturnīru (2011.gadā Katarā) un citas sacensības. 

Savukārt Valērijs Jaškins jau šajā nedēļas nogalē startēs EHF Eiropas kausa labākā četrinieka sacensībās. Jaškins būs inspektors pusfinālā spēlē starp "Holstebro" un "Kiel". Dānijas un Vācijas komandu cīņā tiesneses būs francūzietes Šarlote Bonaventura un Žūlija Bonaventura. Otrajā pusfinālā spēkosies "Fuchse Berlin" un "Porto Soforma". 

18. maijā notiks izšķirošās spēles par pirmo un trešo vietu, un pēc pusfināla mačiem Valērijs uzzinās, kurā no spēlēm strādās viņš. Jāpiemin, ka pieredzes bagātajam Jaškinam šī ir pēdējā sezona kā inspektoram EHF organizētajās sacensībās.