''Tenax Dobele'' pirmajā mačā lieliskā atmosfērā atzīst rumāņu pārākumu

15/11/2019

Šovakar Dobeles sporta centrā EHF Izaicinājuma kausa 3. kārtas pirmajā spēlē Latvijas čempione "Tenax Dobele" cienīgi cīnījās ar spēcīgo Rumānijas komandu "Potaissa Turda", galarezultātā gan atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 35:38. Atbildes spēle 24. novembrī notiks Rumānijas kluba mājvietā. 

EHF Izaicinājuma kausā "Tenax Dobele" komanda atgriezās ar divām uzvarām pret Luksemburgas "Dudelange" - 27:24 un 28:24. 3. kārtā pretiniekos mūsējiem tika ļoti spēcīgā Rumānijas komanda "Potaissa Turda", kas šobrīd vietējā čempionātā atpaliek tikai no Rumānijas handbola granda "Dinamo Bucaresti". Sestdien Latvijas un Rumānijas komandas maču aizvadīja praktiski pie pilnām tribīnēm un lieliskā atmosfērā. 

Mača ievadā "Tenax Dobele" komandai bija problēmas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kā rezultātā desmitajā minūtē bijām iedzinējos ar 2:7. Ar daudzveidīgu uzbrukumu "Tenax" spēja atgūties, un puslaika vidusdaļā bija vairs tikai mīnus viens (10:11). 

Lai gan pirms spēles visi "Tenax" kluba pārstāvji daudz runāja par to, ka liela nozīme būs aizsardzībai, ar to bija lielākās problēmas. "Potaissa Turda" demonstrēja augsta līmeņa handbolu, taču Dobeles komanda negrasījās atpalikt. Mājinieki pēdējos mēnešos spēlējuši īpaši rezultatīvi, tā tas bija arī šajā vakarā, kas ļāva saglabāt intrigu mača otrajai daļai - 16:19.

Lielāko daļu otrā puslaika "Potaissa Turda" komandai bija trīs četru vārtu pārsvars. Tālāk pretiniekus nelaidām, bet arī paši tuvāk netikām. Vairāk iniciatīvu centās uzņemties Aivis Jurdžs, kurš spēlēja rezultatīvi, bet allaž sekoja rumāņu atbilde. Izskaņā tikām līdz 30:32, vēlāk bija lieliska iespēja tikt vēl tuvāk, tomēr galarezultātā atzinām pretinieku pārākumu ar 35:38.

Aivis Jurdžs un Māris Veršakovs bija komandas rezultatīvākie spēlētāji ar septiņiem gūtiem vārtiem. Piecus vārtus guva Oskars Arājs un Nils Miķelsons, četri Andim Ērmanim, pa diviem pievienoja Antons Šuleiko, Egils Politers un Ņikita Pančenko, bet viens precīzs metiens Emīlam Kurzemniekam. 24. novembrī komandas atbildes spēlē tiksies Rumānijā. Uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.