Asare: “Stopiņu mērķis Virslīgā sievietēm bija čempiontituls!”

03.06.2020 14:14

Latvijas Handbola federācija (LHF) piedāvā interviju ar aizvadītās sezonas Latvijas handbola Virslīgas sievietēm vērtīgāko spēlētāju Ivitu Asari no "Stopiņu NHK" komandas. 

Kāds ir kopējais sezonas vērtējums? 
Kopējais sezonas vērtējums ir labs, ņemot vērā to, ka vienu sezonu izlaidām un sastāvā bija dažas būtiskas izmaiņas. Sezonu iesākām ļoti labi, bet sezonas otrā puse nebija tik veiksmīga un daļēji to, protams, ietekmēja arī tas, ka palikām tikai sešu laukuma spēlētāju sastāvā. Tikām spēcīgāko komandu trijniekā un bijām gatavas cīnīties par čempiona titulu.

Kāda bija komandas reakcija uz lēmumu atcelt sezonu? Kāda bija attieksme pret šo vīrusu? 
Lēmumu atcelt sezonu uztvērām ar sapratni un viennozīmīgi spēlētāju veselība un drošība ir pirmajā vietā. Pret vīrusu izturamies ar bijību un mācamies ar to sadzīvot.

Kāds, Tavuprāt, šobrīd ir Virslīgas līmenis, atceroties kādus pēdējos 6-7 gadus? Saskati talantīgas jaunās spēlētājas?
Es domāju virslīgas līmenis ir atbilstošs ieguldītajam darbam un naudai. Visām meitenēm ir sava dzīve un katra atrod un velta handbolam tik daudz laika, cik tā vēlas. Ja vēl čempionāta spēles ir ar augstu prioritāti, tad treniņus apmeklēt labi ja sanāk vienreiz nedēļā. Katrā komandā ir ļoti labas un spilgtas spēlētājas un, domāju, ka mēs noteikti varētu izveidot vismaz divas spēcīgas komandas, kuras, ieguldot profesionālu darbu un finanšu resursus, varētu arī godam spēlēt Eiropas līmeņa turnīros.

Kāds bija komandas mērķis šosezon? Kā Tu pēc sajūtām sarindotu visas komandas? Pret kurām bija visgrūtāk? 
Kā jau mana komandas biedrene Elita Ekkerte teica intervijā sezonas sākumā, mūsu mērķis šogad bija čempionu tituls. Es vispār pēc dabas esmu tāds cilvēks, ka ja es kaut ko daru, gribu to izdarīt pēc iespējas labāk un tāpēc arī savu komandu vienmēr esmu vedusi pretī tikai uzvarām. Pēc savām sajūtām es sarindotu komandas šogad šādi: Latgols, Stopiņi, Jēkabpils, Salaspils, LSPA un Dobele. Visgrūtāk bija spēlēt pret Latgolu – jaunība un ātrums, pret pieredzi un prātu. Komanda ir ļoti jauna, ambicioza un tur aug ļoti labas jaunās spēlētājas. Kopš komandu ir sācis trenēt Māris Cibuļskis, ir redzama spēlētāju izaugsme, disciplīna un spēlēt prieks.

Kā pati pavadīji šo laiku? Sanāca vēl patrenēties, vai devāties visas atpūtā no sporta? 
Atbilstoši ārkārtas situācijas ierobežojumiem, līdz 12.maijam iespēju robežās trenējāmies individuāli, bet kopš 14.maija esam atsākušas komandas treniņus Ulbrokas skolas stadionā un uzturam sevi formā. Es arī diezgan daudz laika pavadīju spēlējot golfu.

Vai šobrīd ir kaut kāda skaidrība par Stopiņu komandu nākamās sezonas sakarā? 
Diemžēl šobrīd vēl pilna skaidrība nav par to, vai Stopiņu komanda startēs nākamajā sezonā. Es esmu pārņēmusi komandas trenera pienākumus un pati laukumā vairs nedošos. Gribu pateikties Stopiņu treneriem Gintai Ozoliņai un Jānim Valeiko par ieguldīto darbu komandas spēlētājās un par ieaudzināto attieksmi pret darbu un handbolu! Šobrīd aktīvi meklējam papildus spēlētājas komandai un ļoti ceram, ka izdosies komandu nokomplektēt.

Tāpat kā citus čempionātus arī sieviešu Virslīgu koronavīrusa izplatības dēļ noslēgt neizdevās. Sieviešu čempionāts tika pārtraukts īsi pirms "play-off" sākuma. Otrajā posmā pirmajā trijniekā līderes ar deviņiem punktiem bija "Jēkabpils SS", četri punkti bija "Latgolam", bet trīs "Stopiņu NHK".

Tieši "Stopiņu NHK" viena no līderēm Ivita Asare tika atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Ivita šajā sezonā bija stabila komandas vērtība, piedalījās visās 14 komandas spēlēs un 14 spēlēs guva 123 vārtus, kas bija otrais rādītājs visā čempionātā.