Atsākusies Virslīga sievietēm, solās būt spraiga cīņa par vietu “play-off”

04.02.2020 15:44

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar "Salaspils SS" un LSPA spēli (24:23) atsākās Latvijas handbola Virslīga sievietēm. Sezonas otrajā posmā komandas sadalītas divos trijniekos, kur katra ar katru vēlreiz tiksies divas reizes. 

Pēc sezonas pirmā posma rezultātiem sešas komandas ir sadalītas divos trijniekos. Pirmajā trijniekā spēlēs "Jēkabpils", "Stopiņu NHK" un Ludzas "Latgols", savukārt otrajā trijniekā cīnās "Salaspils SS", LSPA un "REIR Dobele". 

Svētdien notika pirmā spēle otrā posma ietvaros, kad divu otrā trijnieka komandu cīņā "Salaspils SS" saspringtā spēlē ar 24:23 pieveica LSPA komandu. Mača pirmā puslaika gaitā Salaspils komandas pārsvars vienu brīdi sasniedza četrus vārtus (11:7), taču līdz puslaika beigām LSPA handbolistes deficītu samazināja līdz minimumam (12:11). 

Otrā puslaika sākumdaļā LSPA jau pārņēma vadību un pakāpeniski audzēja savu pārsvaru. 51. minūtē studentēm bija piecu vārtu handikaps – 22:17. "Salaspils SS" šādā situācijā nodemonstrēja spēcīgu komandas raksturu, lauza spēles gaitu un galarezultātā saspringtā izskaņā uzvarēja ar 24:23. 

Ar septiņiem vārtiem šajā mačā izcēlās Dace Potapova, Renāte Salmane guva piecus, bet četrus pievienoja Anastasija Agarkova. LSPA rindās pa pieciem vārtiem Idai Marī un Kristīnei Daņiļenko, savukārt pa četriem guva Anna Pudovska un Jekaterina Liepiņa.

Sezonas otrajā posmā komandas katrā trijniekā tiksies katra ar katru divas reizes. No pirmā trijnieka visas trīs komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs un pusfinālā iekļūs arī labākā otrā trijnieka komanda.