“Celtnieks Rīga” nostabilizējas SynotTip Virslīgas pirmajā vietā

05.12.2019 22:00

12. uzvaru aizvadītajās 13 spēlēs SynotTip handbola Virslīgas turnīrā izcīnījusi “Celtnieks Rīga” komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 39:31 pieveica Ludzas “Latgols” vienību. Rīdzinieki tādējādi vēl vairāk nostabilizējušies turnīra tabulas pirmajā pozīcijā. 

Mača sākumdaļā spēle ritēja kā pa viļņiem un dažu vārtu vadībā pabija abas komandas. “Latgolam” izdevās veikt piecu vārtu izrāvienu, pēc kura panākt trīs vārtu handikapu – 7:4. Pakāpeniski “Celtnieks Rīga” lauza spēles gaitu, un 22. minūtē pēc Aleksandra Pocikaiļika vārtiem uz tablo jau bija 12:11.

Tieši spēles pirmā puslaika otrajā daļā ludzānieši netika galā ar rīdzinieku uzbrukumu, principā arī pašiem sākās problēmas ar vārtu gūšanu, kā rezultātā pēc 30 minūtēm “Celtniekam” bija diezgan komfortabls plus seši – 20:14. 

Otrā puslaika pirmās piecas minūtes ar 3:1 uzvarēja viesi, kas atgrieza kaut nelielu intrigu šajā mačā (21:17). “Celtnieks” gan šajā brīdī diezgan ātri pierādīja, ka ir meistarīgāka komanda, ar pieciem vārtiem pēc kārtas izdzēšot viesu cerības (26:17). Nekādi brīnumi atlikušajā spēles daļā laukumā nenotika, un “Celtnieks” svinēja drošu panākumu ar 39:31. 

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais šajā mačā ar desmit gūtiem vārtiem bija baltkrievu leģionārs Aleksandrs Pocikaiļiks. Ļoti labu spēli šoreiz aizvadīja arī Mareks Černousovs, kurš uzvarā pievienoja deviņus vārtu guvumus. Deviņi vārti arī Rihardam Lejam. “Latgols” sastāvā ierasti rezultatīvs bija Endijs Kušners, kurš šo spēli pabeidza ar 12 vārtiem.

SynotTip Virslīga, 6. decembris
Celtnieks Rīga – SK Latgols 39:31 (20:14)
Celtnieks Rīga: Pocikaiļiks 12, Černousovs 9, Leja 9, Freibergs 6, Balceris 3, Ignatjevs 1, Haisa 1, Buračevskis, Lisovskis, Puriņš, Kurmēns, Popens
SK Latgols: Endijs Kušners 12, Edijs Kušners 4, Matvejenko 3, Agris Kušners 3, Roberts Rancāns 2, Strazds 2, Malahovs 2, Edgars Rancāns 1, Grebeņņikovs 1, Lipskis 1, Dobriņins, Elvijs Kušners, Kalvāns