Festivālā “Blieziens” ar “Durkļu” uzvaru aizvadīts pludmales handbola turnīrs

09.08.2020 22:10

8. augustā visas dienas garumā Zilo kalnu dabas parkā pie Dubkalnu ūdenskrātuves norisinājās sporta festivāls "Blieziens", tajā notiekot arī Mix pludmales handbola turnīram.

Mix pludmales handbola turnīrā piedalījās sešas komandas, kurām bija improvizēti nosaukumi – "Durkļi", "Zib Team", "Resnie bērni", "Skrīveri", "Pophouse.lv" un "Ogres junioru mix". Tā kā tas bija turnīrs ar jauktajām komandām, tad laukumā vienmēr bija jābūt vismaz vienai sievietei, kuras vārtu guvumam bija dubulta vērtība.

Pludmales handbola turnīra organizators Andris Molotanovs atzina, ka sievietēm izdevās pat ļoti labi gūt vārtus. Vīru vārtsargiem neesot bijis nemaz tik viegli atvairīt sieviešu metienus, turklāt spēles tika aizvadītas ar sieviešu izmēra bumbām, lai meitenēm būtu parocīgi bumbu noķert un iemest vārtos.

Kopumā turnīrā tika aizvadītas 20 spēles. Ja parasti pludmales handbolā spēles laiks ir 2×10 minūtes, tad šoreiz turnīrs tika aizvadīts pēc 2×5 minūšu formāta, lai nodrošinātu vairāk spēles un lai visas komandas pirmajā kārtā cita pret citu varētu izspēlēt maču.

Vispirms visas komandas spēlēja savā starpā, pirmajā kārtā katrai aizvadot pa piecām spēlēm. Turpinājumā pusfinālam kvalificējās četras labākās – "Durkļi", "Skrīveri", "Resnie bērni" un "Pophouse.lv", kamēr "Zib Team" un "Ogres junioru mix" cīnījās par mierinājuma balvām. 

Tā kā "Pophouse.lv" uzvarēja pirmajā kārtā, viņiem pusfinālā bija jāspēlē pret "Skrīveriem". Tikmēr otrajā pusfinālā tikās  "Durkļi" un "Resnie bērni". Finālā iekļuva "Durkļi" un "Pophouse.lv". 

Finālu abas komandas aizvadīja speciālos "Blieziena" festivāla kreklos, ko viņi pēc tam varēja paturēt. Arī finālā "Durkļiem" izdevās uzvarēt, visas dienas garumā demonstrējot stabilu sniegumu. Tikmēr cīņā par bronzas medaļām uzvaru izcīnīja "Resnie bērnie", bet mierinājuma spēlē labāka bija "Zib Team".

Interesanti, ka pludmales handbola uzvarētājus pēc tam cēla gaisa balonā. Tomēr vienlaicīgi gaisa balona grozā varēja iekāpt vien divi cilvēki, kamēr komandā kopumā bija astoņi. Tādējādi gaisa balons ar pludmales handbola uzvarētājiem tika celts četras reizes apmēram 40-60 metru augstumā, lai varētu izbaudīt skaisto skatu no augšas.

"Pēc turnīra saņēmām labas atsauksmes. Visi bija priecīgi un apmierināti. Plānojam šādu turnīru organizēt arī nākamgad,” teic turnīra organizators Andris Molotanovs. Viņš arī uzslavēja Emīlu Kurzemnieku un Rihardu Leju par godīgas spēles principa ievērošanu. Turnīra noslēgumā dalībnieki arī varēja malkot "Piebalgas kvasu" un saņemt nopelnītās balvas.

Vietu sadalījums:

1. "Durkļi"

2. "Pophouse.lv"

3. "Resnie bērni"

4. "Skrīveri"

5. "Zib Team"

6. "Ogres junioru mix