“Jēkabpils SS” rezultatīvā spēlē gūst uzvaru Ulbrokā

08.03.2020 15:59

Šodien Latvijas handbola Virslīgā sievietēm pirmo vietu regulārās sezonas otrajā posmā nodrošināja "Jēkabpils SS", kas aizraujošā spēlē viesos ar rezultātu 45:41 pieveica "Stopiņu NHK". 

"Jēkabpils SS" diezgan nepārliecinoši spēlēja pašā sezonas ievadā, bet ar katru spēļu kārtu savu sniegumu uzlaboja, un sezonas otrajā pusē pagājušās sezonas čempiones demonstrē labāko sniegumu. Otrajā posmā komanda pārliecinoši saglabājusi pirmo vietu, kamēr "Stopiņu NHK" noslīdējusi uz trešo vietu pirmajā trijniekā. 

Abas komandas mača ievadā spēlēja ļoti ātru handbolu, kā rezultātā nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā jau bija gūti septiņi (!) vārti (4:3). Puslaika vidusdaļā četrus vārtus pēc kārtas izdevās gūt "Stopiņu NHK" komandai, kura attiecīgi izvirzījās vadībā ar 17:14. Nelielu pārsvaru mājinieces saglabāja līdz pat pirmā spēles nogriežņa noslēgumam – 22:20. 

Pēc pārtraukuma "Jēkabpils SS" spēlēja vēl rezultatīvāk, turpināja turēt ļoti ātru tempu, un "Stopiņu NHK" lēnām zaudēja gan iniciatīvu, gan pārsvaru uz tablo. 45. minūtē pēc Simonas Ārmanes vārtiem viešņām jau bija plus pieci (33:28). Abas komandas līdz pat beigām spēlēja rezultatīvi, bet bez izrāvieniem, kā rezultātā saspringtas galotnes nebija, un "Jēkabpils SS" uzvarēja ar 45:41. 

Krista Minova Jēkabpils komandas sastāvā bija rezultatīvākā ar 11 vārtiem, deviņus uzvarā pievienoja Simona Ārmane, septiņi Anetes Čeičas kontā, bet sešiem vārtiem guva Gita Kaulakane un Enija Anča. "Stopiņu NHK" rindās ar 12 vārtiem izcēlās Ivita Asare, astoņi vārti Dainai Sergejevai, septiņi – Darjai Savčenko, seši – Ėlzai Seržantei, pieci – Elitai Ekkertei.