Jūrmalai svarīga uzvara, Ludzas talanti pieveic “Celtnieku”

29.02.2020 18:39

Šovakar platu soli iekļūšanai izslēgšanas spēlēs spēra "Jūrmalas sports" komanda, kas otrā četrinieka ietvaros pieveica "Vaiņodi", savukārt vadošajā grupā Ludzas "Latgols" savā laukumā pieveica "Celtnieks Rīga" komandu. 

"Jūrmalas sports" komanda pirms šodienas spēles otrajā četriniekā ieņēma otro vietu, par punktu atpaliekot no "Vaiņodes". Trešā ar sešiem punktiem ir ārpus konkurences startējošā "MSĢ/LAT 2000", savukārt piecus punktus iekrājusi "ASK/LSPA" komanda, kurai gan vēl ir atlikušas divas spēles, pie tam pret tiešajām konkurentēm "Vaiņodi" un "Jūrmalas sports". 

Mača pirmajā puslaikā jūrmalnieki labus pamatus uzvarai spēlē ielika ar darbību aizsardzībā. Mājinieki viesiem no Vaiņodes 30 minūtēs ļāva gūt tikai deviņus vārtus, un "Jūrmalas sports" puslaiku noslēdza ar 13:9. Otrā puslaika pirmajās nedaudz vairāk kā 11 minūtēs "Vaiņode" pievilka līdz 17:18, taču uzreiz sekoja jūrmalnieku piecu vārtu izrāviens (23:18), kas arī izšķīra šīs spēles likteni.

Galarezultātā "Jūrmalas sports" izcīnīja uzvaru ar 31:27 un turnīra tabulā apsteidza savu šīvakara pretinieci. Lielisku maču aizvadīja Ričards Jablonskis, kurš izcēlās ar desmit vārtiem, astoņi vārti Albertam Gulbim, seši – Uldim Vilsonam. "Vaiņodes" sastāvā ar 12 vārtiem labākais bija Oskars Pāvils. 

"Celtnieks Rīga" pirms šīvakara spēles droši ieņēma otro vietu ar septiņiem punktiem, bet ludzānieši atpalika par četriem un ierindojās trešajā pozīcijā. Jāpiemin, ka otrajā posmā abas komandas jau bija aizvadījušas vienu spēli, kad skatītājiem interesantā un rezultatīvā mačā Rīgas klubs izcīnīja panākumu ar 38:34. 

Arī šī spēle nebija izņēmums, un abas komandas demonstrēja rezultatīvu handbolu. Lai gan mača sākumdaļā "Celtnieks" vairākas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru, mača pirmo daļu ar plus divi noslēdza "Latgols" handbolisti – 19:17.

Otrā puslaika sākumdaļā laukumā uguņoja Ludzas handbola talanti Endijs Kušners un Raivis Gorbunovs, kas 40. minūtē ludzāniešiem sniedza itin iespaidīgu plus septiņi – 29:22. Pēc diviem Endija vārtiem "Latgolam" pat bija deviņu vārtu handikaps (33:24), bet pieredzējušā "Celtnieka" komanda šādā situācijā nesalūza un atgrieza intrigu.

Iniciatīvu "Celtnieka" sastāvā uzņēmās baltkrievu leģionārs Aleksandrs Pocikaiļiks, kura metiens 77 sekundes pirms mača beigām uz tablo sniedza neizšķirtu – 37:37. Nākamās pusminūtes laikā ar vārtu guvumiem apmainījās Gorbunovs un Pocikaiļiks, bet 14 sekundes pirms noslēguma "Latgolam" uzvaru izrāva Edijs Kušners – 39:38. 

"Latgols" sastāvā talantīgie Endijs Kušners un Raivis Gorbunovs katrs guva pa desmit vārtiem. Savukārt "Celtnieka" sastāvā vairāk nekā pusi komandas vārtu guva baltkrievu leģionāri Aleksandrs Pocikaiļiks un Aleksejs Haisa, atteicīgi 17 un piecus, pieci arī Dmitrijam Petuhovam.

SynotTip Virslīga, 29. februāris
Jūrmalas sports – Vaiņode 31:27 (13:9)
Jūrmalas sports: Jablonskis 10, Gulbis 8, Vilsons 6, Edgars Grīnbergs 5, Zariņš 2, Ivars Grīnbergs, Korzāns, Turkupols, Ričards Frīdenbergs, Roberts Frīdenbergs, Gramsts, Grenebergs-Grīnbergs
Vaiņode: Pāvils 12, MIckus 4, Taujēns 3, Greikšs 3, Pumpurs 2, Juzups 2, Plūme 1, Sproģis, Orlovs, Tiškus

SK Latgols – Celtnieks Rīga 39:38 (19:17)
SK Latgols: Endijs Kušners 10, Gorbunovs 10, Lipskis 6, Strazds 3, Borodkins 3, Edgars Rancāns 3, Grebeņņikovs 1, Edvīns Matvejenko 1, Edijs Kušners 1, Roberts Rancāns 1, Jurijs Matvejenko, Dobriņins, Malahovs, Matisāns, Elvijs Kušners
Celtnieks Rīga: Pocikaiļiks 17, Haisa 5, Petuhovs 5, Balceris 3, Ignatjevs 3, Freibergs 3, Kurmēns 1, Lejnieks 1, Buračevskis, Lisovskis, Popens