”Jūrmalas sports” savā laukumā pārtrauc astoņu zaudējumu sēriju

04.12.2019 22:00

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas turnīrā astoņu zaudējumu sēriju pārtrauca “Jūrmalas sports” komanda, kas visa mača garumā pret “ASK/LSPA” darbojās ar lielu pārliecību un galarezultātā izcīnīja drošu uzvaru ar rezultātu 33:21.

Abas komandas pirms šīvakara spēles atradās turnīra tabulas apakšā. “Jūrmalas sports” ar divām uzvarām 12 mačos ieņēma septīto pozīciju, savukārt “ASK/LSPA” bija vēl pozīciju zemāk ar vienu uzvaru, vienu neizšķirtu un desmit zaudējumiem. 

Mača ievadā “Jūrmalas sports” rindās lielisku sniegumu demonstrēja Ričards Jablonskis, kurš guva četrus no pirmajiem pieciem komandas vārtiem, un mājinieki izrāvās vadībā ar 5:2. Jūrmalnieki savu skatītāju priekšā uzbrukumā darbojās ar milzīgu pārliecību, kamēr “ASK/LSPA” handbolistiem tās jūtami trūka, kā rezultātā bija kļūdas, un mājinieki turpināja palielināt savu pārsvaru. 

“Jūrmalas sports” puslaika noslēdzošajā daļā pelnīja vienu noraidījumu pēc otra, bet arī tas “ASK/LSPA” nepalīdzēja, un jūrmalnieki pāris reizes spēja gūt vārtus arī pēc tam, kad noraidījumu izcieta vienlaicīgi divi spēlētāji. Ar vairāku septiņu metru soda metienu palīdzību rīdzinieki spēja tikt nedaudz tuvāk, taču “Jūrmalas sports” pārsvars pēc 30 minūtēm bija diezgan komfortabls – 20:14. 

Pēc pārtraukuma trīs vārtus pēc kārtas guva “ASK/LSPA”, kas atgrieza intrigu šajā mačā (20:17). Cik ātri intriga parādījās, tik ātri arī pazuda…Turpinājumā “ASK/LSPA” aizvadīja katastrofālas 16 minūtes, kuru laikā neguva nevienus vārtus, un jūrmalnieki izšķīra mača likteni (28:17). Mača izskaņa bija vairs tikai formalitāte, un “Jūrmalas sports” svinēja uzvaru ar 33:21.

Ričards Jablonskis bija rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā ar deviņiem vārtu guvumiem, Uldis Vilsons guva sešus vārtus, bet pa pieciem pievienoja Uldis Zariņš un Alberts Gulbis. “ASK/LSPA” rindās ar septiņiem vārtiem izcēlās Rihards Kristers Ozols. 

SynotTip Virslīga, 5. decembris
Jūrmalas sports – ASK/LSPA 33:21 (20:14)
Jūrmalas sports: Jablonskis 9, Vilsons 6, Zariņš 5, Gulbis 5, Grīnbergs 4, Turkupols 2, Roberts Frīdenbergs 2, Jaunzems, Ričards Frīdenbergs, Vlasevičs, Gramsts, Grenebergs-Grīnbergs
ASK/LSPA: Ozols 7, Vilsons 4, Jonuška 3, Liepiņš 2, Fadejevs 2, Stepuļenoks-Stukanovs 2, Vītols 1, Piševs, Germovs, Kārkliņš, Lubgāns, Sudmalis, Sausnītis