Klešnikam atkal uzvara Bundeslīgā, Kreicbergam seši vārti, Jurdžam – trīs

11.02.2020 17:43

Latvijas izlases handbolisti aizvadītajā nedēļās nogalē sekmīgi cīnījušies dažādos Eiropas handbola čempionātos. Evars Klešniks un Aivis Jurdžs izcīnījuši uzvaras Vācijā, savukārt Nils Kreicbergs somu "Cocks" sastāvā bija rezultatīvākais Baltijas līgas mačā.

Vācijas Bundeslīgā otro uzvaru divos mačos pēc Latvijas nacionālās izlases aizsardzības līdera Evara Klešnika pievienošanās izcīnījusi "TBV Lemgo Lippe" komanda. 22. kārtas spēlē "Lemgo Lippe" viesos itin rezultatīvā spēlē ar 31:29 pieveica "Balingen-Weilstetten". Pēc šīs spēles komanda pacēlās uz desmito vietu turnīra tabulā.

Vācijas 2. Bundeslīgā spēli aizvadījis cits Latvijas izlases handbolists Aivis Jurdžs. Latvieša pārstāvētā "TV Emsdetten" savu skatītāju priekšā ar 32:23 pieveica "Krefeld" komandu. Jurdžs šajā mačā četras reizes meta pa vārtiem, trīs reizes pārspēja pretinieku vārtsargu un atdeva divas rezultatīvas piespēles. 

Francijas handbola pēc spēka 2. līgā zaudējumu piedzīvojusi Latvijas izlases kapteiņa Ingara Dudes "Limoges Hand 87", kas gan vienalga joprojām saglabā čempionāta līderpozīciju. "Limoges Hand 87" viesos mazrezultatīvā spēlē ar 20:21 piekāpās "Cesson-Rennes". Ingars šajā spēlē ar divu metienu palīdzību guva vienus vārtus. 

Baltijas handbola līgā zaudējumu piedzīvojusi Somijas vadošā komanda "Riihimaen Cocks" ar latvieti Nilu Kreicbergu sastāvā. "Cocks" ar 22:30 zaudēja Minskas SKA. Latvijas izlases spēlētājs ar sešiem vārtiem bija rezultatīvākais savā komandā. Nilam arī viens brīdinājums.

Uzvaru Baltijas handbola līgā izcīnījusi Artūra Meikšāna pārstāvētā Igaunijas komanda "Polva Serviti". Igauņi savā laukumā ar 28:27 pieveica spēcīgo Minskas SKA. Līnijas spēlētājs šajā mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un vienu nopelnītu brīdinājumu. 

Savukārt Turcijas spēcīgakajā čempionātā "Besiktas" sastāvā pie panākumu ticis Austris Tuminskis. Latvieša komanda viesos ar 38:20 sagrāva "Guneysu Spor Kulubu". Austris šajā mačā guva vienus vārtus, nopelnīja vienu noraidījumu un vienu brīdinājumu. Jāpiemin, ka uz Turcijas handbola grandu Tuminskis pēc Eiropas čempionāta pārcēlās no Vācijas 2. Bundeslīgas kluba "EHV Aue".