Latvijas U-16 izlase turnīru Minskā noslēdz ar bronzas medaļām

06.03.2020 14:50

Šodien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā noslēdzās turnīrs U-16 komandām. Arnolda Straumes vadītā Latvijas U-16 izlase turnīra noslēdzošajā spēlē cīnījās neizšķirti (21:21) ar Minskas apgabala izlasi, sacensības noslēdzot ar bronzas godalgām. 

Turnīrā Minskā piedalījās astoņas komandas no četrām valstīm – Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas. Izspēles sistēma paredzēta, ka katra komanda tiekas ar katru vienu reizi, tātad piecu dienu laikā Latvijas U-16 izlase aizvadīja septiņas spēles. Uz Baltkrieviju Latvija devās 14 spēlētāju sastāvā, kā arī galvenais treneris Arnolds Straume un fizioterapeite Diāna Ņikitina. 

Sacensības komanda sāka ar pārliecinošu 28:22 uzvaru pret Krasnodaras vienību. Otrajā dienā bija gan uzvara, gan zaudējums. Ar 30:26 uzvarēta Ukrainas Novovolinska, savukārt ar 18:28 piedzīvots zaudējums pret spēcīgo RGYOR komandu no Baltkrievijas. Trešajā dienā mūsējie ar 23:19 pieveica Minsku, veicot pirmo pieteikumu uz kādu no medaļām. Ceturtdien atkal bija uzvara un zaudējums. 29:20 pret Toljati un 24:32 pret Zaporožjes handbolistiem. 

Šodien Latvijas U-16 izlasei pretī stājās Minskas apgabala izlase. Mača pirmais puslaika izvērtās ļoti sarežģīts. Latvieši nespēja atrast savu spēli uzbrukumā, kā rezultātā pēc 25 minūtēm bija iedzinējos ar 9:13. Komanda otrajā puslaika demonstrēja lielisku komandas garu un cīņassparu, kas ļāva atspēlēties un noslēgumā izcīnīt neizšķirtu (21:21), kas Latvijas komandai nodrošināja bronzas medaļas. Zeltu šajā turnīrā izcīnīja Baltkrievijas olimpisko rezervju komanda (RGYOR), bet otro vietu izcīnīja Minska, no kuras Latvijas U-16 atpalika tikai par punktu. 

Piektdienas spēlē Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija Rūdolfs Elferts, sešus vārtus guva Markuss Jurševskis, četri Raula Serafimoviča kontā, trīs pievienoja Matīss Strautnieks, bet vienreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Leno Daniels Kazlovskis. Par labākajiem Latvijas sastāvā visā turnīrā tika atzīti Markuss Jurševskis un Niks Lagzda. 

Pēc sacensību noslēguma plašāku komentāru par aizvadīto turnīru sniedza Latvijas U-16 izlases galvenais treneris Arnolds Straume: "Manuprāt, šim reģionam piedalījāmies augsta līmeņa turnīrā. Baltkrieviem bija savāktas trīs komandas, visi labākie no šīs valsts. Ukraiņiem arī bija labas komandas. Krievi varbūt nebija tik spēcīgi, bet vienalga tie bija labi spēlētāji. Manuprāt, visiem patika, un nākamais mērķis mums varētu būt došanās uz kādu turnīru Skandināvijā, lai varētu salīdzināt atšķirības. Domāju, ka tur handbolu spēlē nedaudz citādāk. Jācer, ka būs iespēja vairāk pabraukāt pa Eiropu, pavērtēt līmeni un pacīnīties arī citur. 

Galvenais panākumu iemesls bija labā spēle aizsardzībā. Kā jau jauniešu handbolā, bija daudz tehnisko kļūdu, neizmantoto iespēju. To novēroju visām komandā. Aizsardzībā puiši patiešām cīnījās. Par to vispār nav nekādu pretenziju. Arī vārtsargi labi palīdzēja. Spēlētāji ieguva labu pieredzi pret sava vecuma komandām. Latvijā pret tāda līmeņa un sava vecuma komandām praktiski uzspēlēt nesanāk. Mēs spēlējam Virslīgā, 1. līgā. Spēlēt ar vīriešiem un sava vecuma puišiem ir divas dažādas lietas. Jāmēģina pēc iespējas vairāk braukt tieši uz šādiem turnīriem. 

Krita acīs, ka pret spēcīgākajām komandām kā RGYOR mēs zaudējam centimetros, kilogramos un mazliet arī jaudā. Uz to viņi mūs arī apspēlēja. Visiem ir jāstrādā vēl vairāk pie fiziskās sagatavotības, lai arī tā jau to darām. Bet, lai kompensētu to centimetru un kilogramu trūkumu, laikam uz to ir jāstrādā vēl vairāk. Auguma atšķirība ir diezgan liela pret labākajām komandām."

Latvijas U-16 izlases kalendārs pārbaudes turnīrā Baltkrievijā
2. marts
14:50, Krasnodara – Latvija U16, 28:22
3. marts
13:10, RGYOR – Latvija U16, 28:18
16:20, Novovolinska – Latvija U16, 26:30
4. marts
15:50, Minska – Latvija U16, 19:23
5. marts
10:40, Latvija U16 – Toljati, 29:20
13:10, Latvija U16 – Zaparožje, 24:32
6. marts
9:40, Latvija U16 – Minskas apgabala izlase, 21:21

Latvijas U-16 izlases sastāvs turnīram Minskā
#11 Daniils Lukjanovs – 72.VSK 
#33 Kārlis Auders – Dobele   
#22 Rūdolfs Elferts – Dobele   
#16 Niks Lagzda – Dobele   
#35 Kristers Suharevs – Tērvete      
#27 Leno Daniels Kazlaovskis – Ludza    
#10 Daniēls Mikjanskis – Ludza   
#3 Matīss Strautnieks – Salaspils    
#2 Kristiāns Strautnieks – Salaspils    
#23 Jevgeņijs Roginovs – Vangaži 
#8 Rauls Serafimovičs – Ulbroka   
#12 Ilvars Reinholds – Ulbroka 
#17 Arvils Grava – Ulbroka   
#29 Markuss Jurševskis – Vaiņode