LHF biedru ārkārtas sapulcē izvēlēts jauns ģenerālsekretārs un divi padomes locekļi

07.08.2020 09:34

Vakar, 6. augustā, Elektrum Olimpiskajā centrā norisinājās Latvijas Handbola federācijas (LHF) ārkārtas sapulce, kurā tika izskatīti dažādi jautājumi. Svarīgākie no tiem bija jaunā ģenerālsekretāra apstiprināšana amatā, trūkstošo padomes locekļu ievēlēšana, izmaiņu apstirpināšana 2020. gada budžetā, kā arī jaunas darba grupas izveidošana.

Jau iepriekš tika ziņots, ka LHF Padome pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi darba attiecības ar līdzšinējo LHF ģenerālsekretāru Gunti Ciematnieku. Tādējādi biedru ārkārtas sapulcē par šo faktu tika informēti LHF biedri un izvirzīts jauns ģenerālsekretāra un valdes locekļa amata kandidāts – Normunds Blome. Viņš līdz šim LHF darbojies kā viceprezidents. 
LHF kārtējās prezidenta un valdes vēlēšanas gaidāmas martā, tāpēc Normunds Blome savus primāros uzdevumus ir definējis tuvākajiem deviņiem mēnešiem, starp kuriem ir federācijas struktūras sakārtošana, biedru iesaistes un informētības nodrošināšana, 2021. gada janvāra U20 Eiropas čempionāta vīriešiem B divīzijā organizēšana, kā arī aktīvāka jauniešu piesaiste handbolam.

Stājoties jaunajā amatā, Normundam Blomem bija jāatstāj LHF viceprezidenta un padomes locekļa amats, tāpēc ārkārtas biedru sapulcē bija jāpieņem lēmums par divu izstrūkstošo padomes locekļu apstiprināšanu.

Viceprezidenta un padomes locekļa amatam tika apstiprināta Ivita Asare. Viņa kā galveno fokusu izvirzījusi tieši sieviešu handbola attīstības veicināšanu. Ivita Asare ir daudzkārtēja Latvijas handbola čempione, vairākkārt atzīta par sieviešu handbola meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju, daudzus gadus strādājusi banku sektorā.

Kā otrs iztrūkstošais LHF Padomes loceklis tika apstiprināts Edmunds Bogdānovs, kurš Latvijas handbolā aizvadījis daudzus gadus gan kā spēlētājs, gan kā tiesnesis. Kā galveno savas darbības fokusu Edmunds Bogdanovs ir izvirzījis jaunās tiesnešu paaudzes veidošanu.

Sapulcē tika apstiprināts arī 2020. gada precizētais budžets, kas sevī ietver COVID-19 krīzes seku mazināšanai piešķirto finansējumu no Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas sporta federāciju padomes.

Lai uzlabotu federācijas pārvaldību, biedru sapulce vienojās uzdot LHF Padomei apstiprināt darba grupu, kas trīs mēnešu laikā izstrādās priekšlikumus handbola federācijas pārvaldības modeļa uzlabošanai un atbilstoši sagatavos statūta grozījumu projektu.