LSPA izcīna uzvaru un saglabā cerības, “Latgols” pakāpjas uz otro vietu

29.02.2020 16:51

Šodien Latvijas handbola Virslīgas sievietēm turnīrā uzvaras izcīnīja LSPA un Ludzas "Latgols" komandas, kas pārspēja attiecīgi "REIR Dobele" un "Stopiņu NHK".

LSPA šodien viesojās pie "REIR Dobele" komandas, kas vāji aizvada sezonas otro daļu un vairs par vietu izslēgšanas spēlēs necīnās. LSPA tikmēr vēl pirms mača bija iespējas panākt "Salaspils SS" komanda. Lai tas notiktu, atlikušajās abās spēlēs jāpieveic Dobele un jācer, ka "Salaspils SS" savā otrā posma noslēdzošajā mačā negaidīti paklups pret "REIR Dobeli".

Pirmo soli, lai izrautu pēdējo ceļazīmi uz "play-off" LSPA šodien veica. Līdz pirmā puslaikam vidum "REIR Dobele" vēl spēja turēt līdzi rezultātā, taču turpinājumā LSPA pakapēniski savu pārsvaru palielināja un 30 minūtes noslēdza ar drošu 17:11 handikapu. Pēc pārtraukuma "REIR Dobele" spēja pietuvoties līdz pieciem vārtiem (17:22), tomēr apdraudēt viešņu uzvaru šajā mačā nespēja. LSPA galarezultātā uzvarēja ar 31:22.

Rezultatīvākā LSPA sastāvā šajā mačā bija Īda Marī, kura izcēlās ar 12 vārtu guvumiem. Sešus vārtus guva Anna Pudovska, bet pieci Henrikes Engebretsenas kontā. "REIR Dobele" rindās ierasti rezultatīva bija Letīcija Veinberga, kura guva desmit vārtus. Pēc šī mača otrajā trijniekā ar septiņiem punktiem līdere ir "Salaspils SS", bet LSPA komanda iekrājusi pa punktu mazāk. Abām vienībām atlikušajā otrā posma daļā atlikusi vēl viena spēle pret Dobeli. 

Pirmā trijnieka spēlē Ludzas "Latgols" šodien uzņēma "Stopiņu NHK". Grupā pārliecinoša līdere ir Jēkabpils komanda, bet šīs dienas pretinieces atradās otrajā un trešajā vietā, ludzānietēm atpaliekot par punktu. Mača pirmajā puslaikā komandas vairākas reizes apmainījās ar nelieliem izrāvieniem, un kopumā spēle bija līdzīga, tāpēc arī diezgan loģisks rezultāts pēc pirmā puslaika – 13:13. 

Ilgāku laiku rezultāts turpināja attīstīties līdzīgi, bet izšķirošo izrāvienu "Latgols" guva pēc puslaika vidus, kad veica trīs vārtu izrāvienu (25:22). Atspēlēties "Stopiņu NHK" vairs nespēja, un "Latgols" galarezultātā izcīnīja uzvaru ar 29:25 un tagad vienu kārtu pirms otrā posma noslēguma par punktu apsteidza "Stopiņu NHK". Abām komandām otrajā posmā vēl atlikusi viena spēle pret līderi "Jēkabpils SS".