Nedēļas nogalē spēles gan SynotTip Virslīgā, Virslīgā sievietēm

28.02.2020 17:31

Šajā nedēļas nogalē paredzētas vairākas spēles gan SynotTip Virslīgā, gan Latvijas handbola Virslīgā sievietēm. 

SynotTip Virslīgā sestdien svarīgā otrā četrinieka spēlē "Jūrmalas sports" savā laukumā uzņems "Vaiņodi", kas jau rīt var nodrošināt sev vietu izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, savukārt "Jūrmalas sports" var spert ļoti platu pretim tam. Šajā sezonā komandas savā starpā aizvadījušas trīs spēles, un visās uzvaras līdz šim svinējusi Vaiņodes komanda – 27:25, 30:23, 26:24. Mačs Kauguros sāksies pulksten 16:00. 

Stundu vēlāk laukumā dosies divas pirmā četrinieka komandas, proti, Ludzas "Latgols" savā laukumā uzņems "Celtnieks Rīga" komandu. Pirmajā četriniekā šobrīd situācija izskatās diezgan skaidra. Pārliecinoša līdere ir "Tenax Dobele", kas cīnās bez zaudējumiem, bet "Celtnieks Rīga" ar septiņiem punktiem ir drošā otrajā vietā. "Latgols" savukārt ar trim punktiem ierindojas trešajā pozīcijā. Šosezon visas komandu spēles bijušas rezultatīvas un noslēgušās ar rīdzinieku uzvarām – 38:31, 39:31, 38:34. 

Viena spēle SynotTip Virslīgā notiks svētdien, kad otro spēli divās dienās viesos aizvadīs "Vaiņodes" komanda. Svētdien komanda cīnīsies pret "ASK/LSPA" komandu, kas pēc pēdējā zaudējuma pret Murjāņiem, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, vairs punktus nedrīkst zaudēt, pie tam jācer arī uz jūrmalnieku neveiksmēm. ASK sporta zālē spēle sāksies pulksten 17:00. Savstarpējās spēlēs līdz šim "Vaiņodei" šosezon ir divas uzvaras sezonas pirmajā daļā (40:22, 30:24), savukārt pēdējā tikšanās reizē ar 24:23 uzvaru svinēja "ASK/LSPA".

Divas spēles rīt notiks Latvijas handbola Virslīgā sievietēm, kur atlicis noskaidrot ceturto komandu, kura iekļūs izslēgšanas spēlēs, kā arī vietu sadalījumu pirmajā trijniekā. Dobelē LSPA komanda rīt viesosies pie "REIR Dobele" komandas. Ja Dobeles komandai iespēju sasniegt "play-off" vairs nav, tad LSPA teorētiski vēl var apsteigt Salaspils komandu. Lai tas notiktu, LSPA jāuzvar abās atlikušajās spēlēs, kā arī jācer uz "Salaspils SS" pēdējā mačā pret Dobeli. Sestdien spēle sāksies pulksten 12:00. LSPA un "REIR Dobele" katra šosezon līdz šim savstarpējās spēlēs guvušas pa vienai uzvarai.

Pulksten 15:00 spēle sāksies Ludzā, kur vietējā "Latgols" komanda uzņems "Stopiņu NHK". Visas pirmā trijnieka komanda jau garantējušas vietu "play-off", bet šī spēle būs ļoti svarīga no mājas spēļu priekšrocību iegūšanu izlēgšanas spēlēs. Pārliecinoša līdere pirmajā trijniekā ir "Jēkabpils SS" ar septiņiem punktiem, bet "Stopiņu NHK" un Ludzas "Latgols" ir blakus (trīs un divi punkti attiecīgi). Interesanti, ka šosezon savstarpējās spēlēs bijuši visi iespējamie varianti – katra no komandām guvusi pa uzvarai, bet pēdējā mačā fiksēts neizšķirts.