Tenax Dobele: gatava aizstāvēt Latvijas čempiontitulu un pierādīt sevi Eiropā

30.08.2019 21:00

Septembra otrajā pusē startēs jaunā SynotTip handbola Virslīgas sezona. Pirms tās starta Latvijas Handbola federācija (LHF) iepazīstinās Jūs ar visiem astoņiem klubiem. Sāksim ar čempioni “Tenax Dobele” komandu, par kuras starpsezonu, jaunumiem un mērķiem pastāstīja kluba vadītājs Ivars Zariņš.

LHF jau iepriekš ziņoja, ka arī šosezon Virslīgā startēs astoņas komandas – “Tenax Dobele”, “Celtnieks Rīga”, Ludzas “Latgols”, “Ogre”, “Jūrmalas sports”, “Vaiņode”, “ASK/LSPA” un Latvijas jaunatnes izlases bāzes komanda “MSĢ/LAT 2000”.

LHF sazinājās ar visiem astoņiem Latvijas spēcīgākā čempionāta klubiem un uzdeva trīs jautājumus:
1. Kāds bija sagatavošanās process? Kad sākāt, kāds bija grafiks un ko esat paspējuši paveikt? 
2. Kādas ir izmaiņas sastāvā?
3. Ko sagaidāt no jaunās sezonas un kādi ir komandas mērķi? 

1. Komandas komplektāciju un sagatavošanos jaunajai sezonai sākam jūlija mēneša otrajā nedēļā. Visu jūlija mēnesi bija fiziskie treniņi. Trīs reizes nedēļā tajos piedalījās sportisti, kuri dzīvo un strādā Rīgā. Tie, kas dzīvo Dobelē, trenējās katru dienu. Treniņus vadīja fiziskās sagatavotības treneris. Tie notika Dobeles hallē, svaru zālē, stadionā un Tērvetes dabas parkā. Komanda aizvadīja arī treniņnometni Grobiņā un Liepājas jūras krastā. Paveikt gribas vienmēr vairāk, bet, zinot to ka komandas spēlētāji nav profesionāļi, bet ir aizņemti gan darbos, gan ir arī ģimenes dzīve, darījām un trenējāmies režīmā, kas bija pielāgots komandai. Neskatoties uz grūtībām, vispārīgi process noritēja pēc paredzētā plāna.

2. “Komandā ir palikuši visi spēlētāji, kas spēlēja pagājušajā sezonā. Aivis Jurdžs un Māris Veršakovs ir atgriezušies Latvijā no Vācijas klubiem. Arī Emīls Kurzemnieks, gadu pavadījis Islandē, dažādu apstākļu dēļ, neparakstīja piedāvātos līgumus un nolēma palikt Latvijā. Vēl komandai ir pievienojušies vārtsargi Mārtiņš Ozoliņš ( MSĢ/Ulbroka)  un Dobeles jaunais  vārtsargs Ritvars Putra. Vēl viens papildinājums ir Krievijas spēlētājs Viktors Tarasenko.”

3. “Jaunajā sezonā komanda pēc vairāku gadu pārtraukuma, pateicoties  Dobeles Dzirnavnieka atbalstam, spēlēs EHF Izaicinājuma kausā. Pretiniekos būs Luksemburgas “Dudelange” komanda. Spēles notiks 05.10.2019. Luksemburgā un 12.10.2019. Dobelē. Šogad  Baltijas līgā  “Tenax Dobele” spēlēs  A grupā, kurā ir līgas spēcīgākie klubi pēc pagājušās  sezonas. Tas komandai ir liels izaicinājums un arī prasīs daudz vairāk spēka, lai cīnītos ar profesionālām augstas klases komandām.

Arī Latvijas čempionāta Synottip Virslīgā būs spēles, kurās nebūs nekādas atlaides, jo katra komanda grib un cenšās uzvarēt. Jau tagad ir redzams, ka ļoti nopietna komanda ir “Celtnieks Rīga”. Kluba un komandas mērki ir nemainīgi, proti, aizstāvēt Latvijas čempiona titulu, labi nospēlēt EHF un Baltijas līgas kausos. Tā kā komandā ir vairāki Latvijas izlases spēlētāji un kandidāti, darīt visu iespējamo, lai viņi būtu gatavi aizstāvēt Latvijas izlases krāsas 2020. gada janvārī Eiropas čempionātaf finalturnīrā. Novēlu  visiem klubiem un komandu spēlētājiem jaunajā sezonā izturību ,spēku  un  sezonu pavadīt bez traumām.”

Arī izspēles formāts Virslīgā vīriešiem paliks nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīs divas spēles katra ar katru, pēc kā dalīsies divos četriniekos – 1. līdz 4. vieta un 5. līdz 8. vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. “MSĢ/LAT 2000” arī šogad startēs ārpus konkurences un par medaļām necīnīsies. 

Tenax Dobele 2019
Vārtsargi: 
Ivars Lācis, Uldis Jansons, Ritvars Putra, Mārtiņš Ozoliņš
Kreisā mala: Oskars Arājs, Elvijs Lazda, Kristiāns Pavļenko
Kreisais ārējais: Aivis Jurdžs, Emīls Kurzemnieks, Renāts Hovratovičs, Andris Domanskis
Saspēles vadītājs: Māris Veršakovs, Ansis Bilkštis, Nils Aivis Miķelsons
Labais ārējais: Viktors Tarasenko, Vladislavs Fots, Armands Usāns
Labā mala: Andis Ērmanis, Ņikita Pančenko, Aleksandrs Krastiņs, Arvis Juzups
Līnijas spēlētāji: Egils Politers, Antons Šuleiko, Kristaps Krivmanis

Oficiālās personas
Komandas vadītājs: 
Ivars Zariņš
Galvenais treneris: Sandris Veršakovs
Fizioterapeite: Agate Ādiņa
Tehniskais direktors: Eduards Veršakovs
Tehniskais darbinieks: Aigars Zubins