”Vaiņode” pārsteidz Ludzu, Dobelei desmit no desmit

06.12.2019 22:00

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas turnīrā notika divas spēles. Kontā pa uzvarai pievienoja “Vaiņodes” un “Tenax Dobele” komandas, kuras attiecīgi pārspēja Ludzas “Latgolu” un “Ogri”. 

“Vaiņode” šo sezonu aizvada pat, iespējams, negaidīti stabili, kas pirms šī mača ļāva atrasties labāko četriniekā ar sešām uzvarām 12 mačos. “Latgolam” pirms šī mača bija tieši tāda paša bilance, tādējādi šī bija ļoti principiāla cīņa. 

Mača ievadā laukumā bija vērojama rezultatīva spēle, bet spēcīgs četru minūšu nogrieznis četru vārtu pārsvaru 12. minūtē sniedza Vaiņodes komandai – 8:4. Turpinājumā pakāpeniski spēles iniciatīvu ieguva “Latgols” komanda, kura uzlaboja spēli aizsardzībā, kas ļāva uz brīdi pat izrauties vadībā (13:12), tomēr pēc 30 minūtēm uz rezultāta tablo bija neizšķirts – 13:13. 

Ar nelieliem izrāvieniem spēle turpinājās arī otrajā puslaikā, bet tieši mača noslēdzošo daļu labāk nospēlēja mājinieki, kuri tādējādi galarezultātā izcīnīja uzvaru ar 26:24. Ainārs Pāvils uzvarētāju sastāvā bija rezultatīvākais ar astoņiem vārtiem, savukārt pa sešiem pievienoja Oskars Pāvils un Kristers Plūme. Endijs Kušners ludzāniešiem bija labākais ar deviņiem vārtiem, bet pa pieciem vārtiem guva Romans Borodkins un Edgars Rancāns.

Otrajā šīs dienas spēlē Latvijas čempione “Tenax Dobele” viesojās Ogrē. Dobeles komanda pirms šīvakara spēles čempionātā bija uzvarējusi visos deviņos mačos, EHF Izaicinājuma kausa dēļ esot aizvadījušai mazāk spēles kā citas komandas. Ogrēniešiem pirms šīvakara spēles bija astoņas uzvaras, neizšķirts un četri zaudējumi. 

“Tenax Dobele” jau ar spēles pirmajām minūtēm demonstrēja savu meistarības pārākumu un deviņu minūšu laikā ieguva četru vārtu handikapu – 7:3. Skrieties ar Dobeles komandas uzbrukumu ogrēniešiem nebija variantu, kā rezultātā viesiem drīz vien bija jau plus desmit – 15:5. Atlikušajā puslaika daļā bija līdzīga spēle, un “Tenax” 30 minūtes noslēdza ar komfortablu pārsvaru – 19:10. 

Spēles otrajā puslaikā laukumā risinājās līdzīgāka spēle, taču nevienā no brīžiem atgriezt intrigu spēlē “Ogre” nespēja, un galarezultātā “Tenax Dobele” izcīnīja drošu uzvaru ar rezultātu 36:28. Pieredzes bagātais Aivis Jurdžs Dobelei šajā mačā bija rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem, kamēr pa pieciem guva Māris Veršakovs un Emīls Kurzemnieks. “Ogrei” pa sešiem vārtiem guva Arvis Laganovskis un Rolands Ivanovs. 

SynotTip Virslīga, 7. decembris
HK Vaiņode – SK Latgols 26:24 (13:13)
HK Vaiņode: Ainārs Pāvils 8, Oskars Pāvils 8, Plūme 6, Juzups 4, Greikšs 1, Mickus 1, Silnieks, Pumpurs, Jurševskis, Ziemelis, Sproģis, Orlovs, Žentiņš, Tiškus, Kanenieks
SK Latgols: Endijs Kušners 9, Borodkins 5, Edgars Rancāns 5, Strazds 2, Grebeņņikovs 1, Agris Kušners 1, Edijs Kušners 1, Dobriņins, Lipskis, Roberts Rancāns, Malahovs, Matvejenko, Elvijs Kušners, Borisenko, Kalvāns

HK Ogre – Tenax Dobele 28:36 (10:19)
HK Ogre: Arvis Laganovskis 6, Ivanovs 6, Artis Laganovskis 5, Bauze 3, Strēlis 3, Pozņaks 2, Tereškovs 2, Klimočkins 1, Noviks, Sļusarevs, Ļebedevs
Tenax Dobele: Jurdžs 7, Veršakovs 5, Kurzemnieks 5, Šuleiko 4, Ērmanis 4, Arājs 4, Lazda 2, Pančenko 2, Politers 2, Miķelsons 1, Jansons, Pavļenko, Krastiņš, Ozoliņš, Krivmanis, Lācis