Vaiņodes treneris Auders: “Kopā ar līdzjutējiem varam izcīnīt kaut ko nozīmīgu”

31.01.2020 15:59

Latvijas Handbola federācija (LHF) turpina sniegt Jums informāciju par SynotTip handbola Virslīgas klubiem sacensību otrā posma sakarā. Par "Vaiņodes" komandu stāsta galvenais treneris Artūrs Auders. 

LHF līdzīgi kā pirms sezonas sākuma arī pirms otrās daļas ievada klubu treneriem vai pārstāvjiem uzdeva vienādus jautājumus, lai šoreiz uzzinātu par komandas darbu Virslīgas pārtraukumā Eiropas čempionātā laikā, sastāvu, secinājumiem pēc pirmā posma, kā arī mērķiem sezonas turpinājumā. 

LHF uzdeva sekojošus jautājumus:
1. Ko komanda darīja Virslīgas pārtraukuma laikā? Bija iedota ilgāka atpūta vai turpinājāt trenēties?
2. Kāda ir situācija ar sastāvu? Vai ir notikušas kādas izmaiņas? Ir spēlētāji, kas ir paspējuši atgūties pēc savainojumiem?
3. Kādi ir galvenie secinājumi par sezonas 1. posmu? Kā tas aizritēja Jums un čempionāts kopumā? Kādi pārsteigumi?
4. Ko sagaidāt no 2. posma? Vai ir mainījušies komandas mēŗķi, salīdzinot ar laiku pirms sezonas? Vai ir kādi vārdi, ko gribētu pateikt saviem līdzjutējiem? 

1. Komandai iedevām divas nedēļas atpūtu svētku laikā, bet jau uzreiz pēc jaunā gada turpinājām trenēties un aizvadījām spēli Klaipēdas atklātajā čempionātā, pēc tam arī pēdējo spēli pret "Tenax".. Tāpat aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījāmies turnīrā Baltkrievijā, kur izcīnījām otro vietu. Spēlēs pārsvarā izmantojām spēlētājus, kas mazāk spēlēja Synottip Virslīgā. Tagad gatavojamies pirmajām otrā posma spēlēm. 

2. Situācija pagaidām ir nemainīga. Ainārs Pāvils turpina atlabt no savainojuma un vēl nezinām, kad viņš varēs atsākt spēlēt. Tāpat vēl pēc ceļa operācijas turpina atlabt Gatis Taujēns, bet drīzumā viņš varētu atgriezties, un pēdējā spēlē pret "Tenax" smadzeņu satricināju guva Deniss Pumpurs. Pārējiem mazāk vai vairāk ir kādas mikrotraumas, bet tas netraucē viņiem spēlēt.   

3. "Lielākais secinājums ir, ka mēs varam cīnīties ar gandrīz visām komandām. Cīnījāmies par četrinieku līdz pat pēdējām pirmā posma desmit minūtēm. Pietrūka viena punkta. No manas puses lieli pārsteigumi nebija un viss noritēja apmēram, kā to biju iedomājies. Jā, varbūt kādās atsevišķās spēlēs bija pārsteigumi, bet izcīnītās vietas daudz maz bija pēc rādītās spēles."

4. "Joprojām saku, ka no trešās vietas līdz pēdējai katrs var uzvarēt viens katru, tāpēc arī otrajā četriniekā būs loti interesantas spēles. Centīsimies tikt play off un tad pierādīt, vai esam vai neesam pelnījuši spēlēt pusfinālā, kas ir šīs sezonas mūsu mērķis. Saviem līdzjūtējiem vēlu turpināt mūs atbalstīt, jo mēs jūtam, cik ļoti ir vieglāk spēlēt, ja mūs tā atbalsta kā jūs. Mūsu galvenais uzdevums fanus nepievilt un rādīt labu spēli. Kopā mēs varam izcīnīt mums Vaiņodei kaut ko nozīmīgu."

"Vaiņode" aizvadīja itin sekmīgu sezonas pirmo posmu, kad 14 spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras un ierindojās piektajā pozīcijā. Jāatgādina, ka no pirmā četrinieka pirmās divas komandas uzreiz iekļūs pusfinālā, savukārt no otrā četrinieka divas spēcīgākās komandas izcīnīs sev vietu ceturtdaļfinālā. Gan pirmajā, gan otrajā četriniekā otrajā posmā katra komanda nospēlēs ar katru mājās un izbraukumā.