Veršakovs atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju SynotTip Virslīgā

18.05.2020 09:05

SynotTip handbola Virslīgas klubi balsojumā noteikuši sezonas labākos spēlētājus. Par vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts pārliecinošās līderes "Tenax Dobele" handbolists Māris Veršakovs. 

Sezonā, kuru noslēgt nebija iespējams, pārliecinoši labākā komanda bija "Tenax Dobele", tāpēc nav pārsteigums, ka lielākajā daļā nomināciju uzvarētāja tieši šīs komandas pārstāvji. Dobele sezonas gaitā Latvijas čempionātā spēlēja bez zaudējumiem, 18 spēlēs izcīnot 18 uzvaras. 

Par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Māris Veršakovs, kuram šī bija atgriešanās sezonas Latvijā. Veršakovs ieguva arī sezonas labākā saspēles vadītāja balvu. Pieredzes bagātais handbolists 15 Virslīgas spēlēs izcēlās ar 100 gūtiem vārtiem. 

Bez MVP un saspēles nominācijas "Tenax Dobele" uzvarēja vēl piecās. Kreisās un labās malas labāko spēlētāju balvas iegūs Oskars Arājs un Andis Ērmanis, par labāko kreiso insaidu nosaukts Aivis Jurdžs, līnijas spēlētāja pozīcijā uzvarējis Egils Politers, savukārt labākais treneris šosezon bijis Sandris Veršakovs. 

Rolands Ivanovs atzīts par sezonas labāko labo insaidu, un tieši viens no "Ogres" komandas līderiem bija arī labākais vārtu guvums. Ivanovs sezonas gaitā guva 152 vārtus. Par sezonas labāko leģionāru atzīts baltkrievs Aleksejs Haisa, kurš "Celtnieks Rīga" sastāvā sezonas gaitā bija viens no spilgtākajiem spēlētājiem čempionātā. Haisas komandas biedrs Raitis Puriņš nosaukts par labāko vārtsargu. Savukārt Ludzas "Latgols" talants Endijs Kušners iegūs labākā jaunā spēlētāja balvu. 

SynotTip handbola Virslīgas sezonas labākie spēlētājie
Vērtīgākais spēlētājs:
Māris Veršakovs, Tenax Dobele
Vārtsargs: Raitis Puriņš, Celtnieks Rīga
Kreisā mala: Oskars Arājs, Tenax Dobele
Labā mala: Andis Ērmanis, Tenax Dobele
Kreisais ārējais: Aivis Jurdžs, Tenax Dobele
Labais ārējais: Rolands Ivanovs, HK Ogre
Līnija: Egils Politers, Tenax Dobele
Saspēles vadītājs: Māris Veršakovs, Tenax Dobele
Labākais leģionārs: Aleksejs Haisa, Celtnieks Rīga
Labākais jaunais spēlētājs: Endijs Kušners, SK Latgols
Labākais treneris: Sandris Veršakovs, Tenax Dobele