MSĢ/LAT 2000: prioritāte Eiropas čempionāts, Virslīgā dāvanas citiem nesniegs

03.09.2019 21:00

Latvijas Handbola federācija (LHF) rakstu sēriju par SynotTip handbola Virslīgas klubiem turpina ar materiālu par “MSĢ/LAT 2000” komandu. Par Latvijas jaunatnes izlases bāzes komandu stāsta galvenais treneris Arnolds Straume. 

LHF jau iepriekš ziņoja, ka arī šosezon Virslīgā startēs astoņas komandas – “Tenax Dobele”, “Celtnieks Rīga”, Ludzas “Latgols”, “Ogre”, “Jūrmalas sports”, “Vaiņode”, “ASK/LSPA” un Latvijas jaunatnes izlases bāzes komanda “MSĢ/LAT 2000”.

LHF sazinājās ar visiem astoņiem Latvijas spēcīgākā čempionāta klubiem un uzdeva trīs jautājumus:
1. Kāds bija sagatavošanās process? Kad sākāt, kāds bija grafiks un ko esat paspējuši paveikt? 
2. Kādas ir izmaiņas sastāvā?
3. Ko sagaidāt no jaunās sezonas un kādi ir komandas mērķi? 

1. “Gatavošanos sezonai sākām tikai 2. septembrī ar skolas sākumu, jo augusta mēnesī Murjāņu Sporta ģimnāzija ir slēgta un nometni taisīt ārpus Murjāņiem 26 audzēkņiem ir ļoti dārgs pasākums, pie tam vēl daudzi audzēkņi trenējās savos mājas klubos.”

2. “Izmaiņas sastāvā ir ļoti būtiskas, jo pagājušajā gadā MSĢ absolvēja astoņi audzēkņi, bet šogad astotajā klase tika uzņemti astoņi jauni sportisti, devītajā klasē – trīs, savukārt desmitajā klasē – vēl divi. Tādējādi kopumā 13 sportisti. Uz doto brīdi MSĢ handbola nodaļā mācās 26 audzēkņi. Komandas satāvs ir ļoti jauns, jo 12.klasē mācās tikai divi audzēķņi, no kuriem vienam ir tikko veikta krustenisko saišu operācija, un Latvijas čempionatā viņš mums šogad nevarēs palīdzēt.”

3. “Šogad Virslīgā startējam ar LAT-2000 un jaunākiem spēlētājiem, jo galvenais uzdevums ir sagatavoties EČ-B divīzijas čempionātam, kas jūlija sākumā norisināsies Latvijā. Liels izaicinājums Latvijas čempionātam ir mēģināt savākt visus spēlētājus uz spēlēm, jo liela daļa no viņiem trenējas, mācās ārpus MSĢ. Mums tā būs neierasta prakse, jo parasti pirms tam lielākā daļa bija MSĢ skolēni, līdz ar to vieglāk bija kontrolēt treniņprocesu, tikšanu uz spēlēm un visas pārējās lietas. Ļoti ceru uz puišu klubu atbalstu šajā sakarā, cerams mēs spēsim sakārtot visus jautājumus un varēsim aizvadīt pilnvērtīgu sezonu.

Mērķi, kā jau minēju, ir aizvadīt maksimāli daudz spēles optimālajā satāvā. Komandā būs ļoti daudz spēlētāji, kas dzimuši 2002.gadā un jaunāki, mēķis ir stimulēt viņu attīstību caur treniņiem, spelēm, jo pieļauju, ka viņu loma, un spēles laiks komandā būs ļoti liels. Kaut arī sastāvs mums būs jauns, cīnīsimies katrā spēlē par uzvaru un nevienam tāpat neko nedāvināsim!”

Izspēles formāts Virslīgā vīriešiem paliks nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīs divas spēles katra ar katru, pēc kā dalīsies divos četriniekos – 1. līdz 4. vieta un 5. līdz 8. vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. “MSĢ/LAT 2000” arī šogad startēs ārpus konkurences un par medaļām necīnīsies. 

SynotTip handbola Virslīgas pirmssezonas apskati
Tenax Dobele
ASK/LSPA